fbpx
Business Night i.s.m. Start It @KBC Leuven
Description

Wat zijn business nights?

Business Nights zijn evenementen waar je op een fijne en informele manier iets nieuws kunt leren van interessante sprekers en waar je tegelijkertijd kennis kunt maken met andere jonge ondernemende mensen. Voortbouwend op het succes van vorige edities organiseerden we op 23 februari de eerste Business Night van 2016. Dit volledig volgens de vertrouwde succesformule. Boeiende sprekers, een interessante locatie en de mogelijkheid tot netwerken tijdens het genieten van een hapje en een drankje. Met 60 inschrijvingen mogen we dit een geslaagde eerste Business Night noemen.

Thema: ondersteuning en begeleiding van start-ups

Deze eerste editie stond volledig in het teken van de ondersteuning en begeleiding van start-ups. Het zal dan ook niet verbazen dat deze editie doorging bij Start It @KBC, de grootste business incubator van start-ups in België. Zoals bij eerdere Business Nights ging de opbrengst van de ze business night naar het goede doel. Deze keer werd er gekozen voor Kiron University, een Start It @KBC-start-up die gratis opleidingen aanbiedt aan vluchtelingen.

Sprekers

 • Dirk Lievens (lead voor Start It @KBC Leuven) leidde de Business Night in door het concept van “Start It @KBC” toe te lichten aan het publiek. Start It @KBC helpt startende ondernemers met een innovatief idee om hun idee te ontwikkelen. De vzw is een partnership die in 2013 werd opgericht door Cronos, Accenture, iMinds, Mobile Vikings, Flanders DC, KBC en enkele academische partners met als doel start-ups te helpen hun ondernemersdroom te realiseren. Sinds de lancering in 2013 opende Start It @KBC al hubs in Antwerpen, Hasselt, gent, Leuven, Kortrijk en Brussel. Het biedt intussen onderdak aan meer dan 240 start-ups.
 • Bart Vannieuwenhuyse (onder topspreker van de avond), academicus en ondernemer. Zeven jaar geleden stond hij mee aan de wieg van Tri-Vizor, een spin-off van de Universiteit Antwerpen en de eerste “supply chain orchestrator” ter wereld. Tri-Vizor zet horizontale partnerships en collaboratieve communities op tussen velraders en transporteurs. Door goederenstromen tussen verschillende bevoorradingsketens te bundelen en te synchroniseren, creëren ze ‘double digit’ kostenbesparingen, verbeterde diensten en duurzaamheid voor hun klanten.

Afsluiter: innovatieve start-ups delen hun ervaringen

  1. Freek Borghgraef lichtte zijn project BeSports (vandaag Kayr) toe, een online platform waarop gamers dagelijks aan allerhande toernooien kunnen deelnemen.
  2. Julie Verhaert liet ons proeven van haar start-up Wheatless & more, een gemakkelijke toegang tot lekker en gezond eten dat eveneens geschikt is voor mensen met voedselallergieën.
  3. Theodore Marescaux kwam Muuselabs & Jooki voorstellen. Een slimme jukebox voor kinderen.
  4. Mark Willems liet ons kennismaken met zijn project Tsjiing, een nieuwe manier om makkelijk en snel drankjes en eten te kunnen bestellen tijdens concerten zonder lang te hoeven aanschuiven.
De opbrengst van deze business night is bestemd voor het goede doel Kiron University, een Start It @KBC start-up die gratis universitaire opleidingen aanbiedt aan mensen die op de vlucht zijn.  

Programma

 • 19u30: ontvangst met drankje
 • 20u00: verwelkoming + intro Start It @KBC door Dirk Lievens
 • 20u15: Bart Vannieuwenhuyse (Tri-Vizor)
 • 21u00: korte presentatie van 4 start-ups over hun bedrijf en ervaringen, gevolgd door een interactieve vragenronde
 • 21u45-23u: netwerkreceptie
Details
Location: Leuven
Surface Area:
Year: 2016
Value:
Categories: Business,