fbpx
JCI Connect: mentoring voor dummies
Description

JCI Connect: mentoring voor dummies

Hoe kan je nieuwkomers in onze samenleving helpen bij het verbreden van hun netwerk, of bij het zoeken naar een passende job? Hoe help je hen vlot te integreren?

Nieuwkomers hebben vaak moeite met het vinden van een gepaste job omdat ze een beperkt netwerk hebben, de bedrijfscultuur en gewoonten anders zijn en ze het Nederlands nog niet volledig beheersen. Hierdoor komen veel talenten niet op onze arbeidsmarkt terecht, terwijl er net meer en meer openstaande vacatures zijn.

Wil jij graag hun mentor worden, of wil je vrijblijvend te weten komen wat dit zou inhouden?

JCI Leuven vzw (commissie JCI Connect) organiseert op zaterdag 29 september 2018 een voormiddag met gratis training, getuigenissen en infosessies voor geïnteresseerde kandidaat-mentoren.

Wat mag je verwachten? 


We starten met een welkomstkoffie om 8u30. Motivation United (zie hieronder) stelt zich voor en er zijn getuigenissen van een mentor en een mentee die samen een traject hebben doorlopen.

Je hebt de keuze uit 2 trainingen van 2 uur (*):

  1.  “Coachend begeleiden” door Dave Synaeve, professioneel trainer en facilitator bij Propellor.
  2. Motivatie voor mentor en mentee doorheen het traject” door ervaren mentor, HR manager en trainer Anke de Groot. 

Rond de middag sluiten we af met een netwerklunch.

Wie faciliteert mentoring trajecten? 

Omwille van de gelijkaardige doelen heeft de commissie JCI Connect en Motivation United de handen in elkaar geslagen om kandidaat-mentoren en nieuwkomers samen te brengen en te ondersteunen.

‘Motivation United’

De organisatie AIF+ vzw heeft een project opgestart in het Leuvense met de naam Motivated United. Via Motivation United willen ze werkzoekenden met een migratieachtergrond bekrachtigen en bijstaan in hun zoektocht naar werk. Dit doen ze door de methode van mentoring; werkende professionals worden gematched met werkzoekenden die een migratieachtergrond hebben op basis van ervaring, sector, maar ook persoonlijkheid en hobby’s. Met behulp van een coach kan het mentoringproces in goede banen geleid worden. Motivation United wordt gesubsidieerd door het Europees Sociaal Fonds, waardoor geheel hun dienstverlening gratis is.

Een greep uit de voordelen voor jou als mentor

– Waardering en erkenning
– Je kan je wijsheid, kennis en ervaringen delen
– Je kan mee richting geven
– Je maakt een VERSCHIL in het leven van de mentee en de maatschappij

Selecteer de training van je voorkeur door je hier in te schrijven.

(*) Dave helpt je op een enthousiaste manier verder als (startende) mentor door het inoefenen van diverse coaching-skills, o.a. het stellen van gerichte ontwikkelingsvragen, het ondersteunen en stimuleren tot groei, en het voeren van effectieve en efficiënte coachinggesprekken.

(*) Anke neemt je mee in je eigen motivatie als mentor doorheen het begeleidingstraject. We staan ook stil bij de mogelijke motivatoren van je mentee. Anke deelt naast haar ervaring als HR manager ook haar ervaring als mentor van een hoogopgeleide nieuwkomer, waarbij we stilstaan bij de potentiële valkuilen.

Details
Location: Leuven
Surface Area:
Year: 2018
Value:
Categories: Gemeenschap,