fbpx
Kishor Nagar
Description

Leuven, 7 maart 2020 – JCI Leuven, een vereniging van jonge ondernemende mensen haalt ruim 3.000 euro op voor het goede doel Kishor Nagar (Hindi voor “jongensstad)”. Enkele leden verkochten o.a. tijdens de eindejaarsperiode zo’n 60 kratten champagne over heel Vlaanderen.

Projecten met impact

Na eerdere succesvolle projecten (Mobile School), International Games Day, JCI Connect, …) speelde oud-voorzitter Christophe Smets met het idee om een nieuw sociaal project op te richten. Naast opleidingen en (inter)nationale congressen vormen sociale en zakelijke projecten immers één van de belangrijkste JCI-pijlers.

Champagneverkoop

Na een brainstorm met enkele leden begin 2018, ontstond het idee om twee acties te organiseren. Enerzijds een reis naar de champagnestreek (juni 2019) én anderzijds een champagneverkoop tijdens de eindejaarsperiode. De opbrengst van beide acties werd vrijdagavond 6 maart 2019 tijdens de algemene vergadering van JCI Leuven plechtig overhandigd aan een verantwoordelijke van de organisatie Kishor Nagar. Aan het project werkten uiteindelijk acht leden mee: Christophe Smets (commissiedirecteur), Michaël Verbeeck, Simon meurs (voorzitter), Lauren Vos, Charlotte Haslinger, Gert Souverijns, Kelly Van Eekel en Carl Vanormelingen.

Kishor Nagar?

In het verleden kwam Christophe (oud-voorzitter) in contact met Wim Beckers, een lid van de vzw Kishor Nagar. De vzw is het levenswerk van wijlen pater Vic Van Bortel (1926-2010). Geraakt door het triestige en uitzichtloze lot van de vele verwaarloosde kinderen en jongeren in de arme stad Ranchi (Jharkhand, India) stichtte Vic in 1969 het ‘Social Training Centre of Boys’. Een soort ‘Jongensstad’ (in het Hindi “Kishor Nagar”). Doorheen de jaren groeide Kishor Nagar uit tot een leefgemeenschap van meer dan 600 jongens. Vandaag slaagt de vzw er dankzij vele Vlaamse giften in om de jongens uit deze arme stad een betere toekomst te geven.

Armsten der armsten een toekomst geven

"De jongens die hier terechtkomen, moeten bereid zijn om lasten en verantwoordelijkheden op te nemen en te delen: samenwerken en studeren als kinderen van hetzelfde gezin. Kishor Nagar is géén tehuis. Het is een thuis en één grote familie. In ruil krijgen zij een intensieve opleiding, aangepast aan hun interesses en bekwaamheden. Zo verwerven zij een levenshouding die hen een goede toekomst moet garanderen."

Details
Location:
Surface Area:
Year: 2019
Value:
Categories: Gemeenschap,