fbpx
Description

JCI Vlaamse Jonge Ondernemer 2021

Via de award ‘Vlaamse Jonge Ondernemer‘ bekroont JCI Vlaanderen de meest succesvolle ondernemer tot en met 40 jaar. Op die manier wil JCI sterk ondernemerschap van ‘jonge’ mensen in de verf zetten. Tegelijk willen ze jonge dromers een aantal krachtige voorbeelden geven. JCI Vlaanderen wil met deze award de persoon van de jonge ondernemer een podium geven om er zo mee voor te zorgen dat hij/zij zijn/haar grenzen nog verder durft te verleggen en zich hierbij gesteund voelt.

Waarom ‘jonge’ ondernemers?

Omdat zij vaak het gevoel hebben dat de bestaande grote awards ‘ver-van-hun-bed-verhalen’ zijn. De betrokkenheid is laag omdat ze zichzelf daar (nog) niet in terugvinden. De stap is te groot omdat deze in de ogen van een Vlaamse jonge ondernemer te veraf ligt en niet realistisch lijkt of omdat ‘oudere’ ondernemers meer geloofwaardigheid krijgen. Met deze award creëren we die betrokkenheid net wel bij de Vlaamse jonge ondernemer; zodanig dat dromers zich vereenzelvigen met de winnaar en zien dat er veel mogelijk is!

Alles begint bij een droom

We zijn ons ervan bewust van het feit dat er meerdere awards bestaan die de Vlaamse jonge ondernemer of ondernemingen ‘as such’ in de kijker zetten. Als JCI weten we dat alles begint bij die ene (jonge) persoon die een droom heeft en graag ondernemer wil worden. Jonge mensen zijn het meest vatbaar om hen te stimuleren en hun dromen om te zetten in daden. Daarom is stimuleren van ondernemerschap bij jonge mensen een zeer efficiënt middel. We zien dit ook bij onze partnerorganisaties Unizo, VOKA en VMA. Zij zetten massaal in op jonge mensen, bijvoorbeeld VOKA-BRYO of VMA peterschapsprojecten waarbij jonge mensen in hun ondernemerschap worden gestimuleerd. Onze award draait daar zeker ook toe bij.

Enkele persberichten

Details
Location: Leuven
Surface Area:
Year: 2021
Value:
Categories: Business,