fbpx
Leuven River Upcycling (2021)
Description

Leuven, 21 maart 2021 – Vandaag sloegen we samen met de vzw Dijlejutters de handen in elkaar om per kajak de rivier De Dijle op te ruimen tussen Kajak Club Leuven (Vaart) richting de rivier de Dijle (viaduct E314) en het Stella Artois plein. Dijlejutters vzw is een burgerinitiatief dat ontstond in de schoot van de Leuvense kajakclub KSKCL die mensen samenbrengt om rivieren, in het bijzonder onze kostbare Dijle, als levensader te eren, door ze vrij te maken van allerlei zwerfaval, plastic en rommel.

Propere Dijle

 

Binnen de Leuvense kajakclub richtten enkele kajakkers enige tijd gelden het collectief ‘De Dijlejutters’ op. Tijdens de wekelijkse kajaktrainings op woensdagavond op de Vaart en de Dijle worden ze vaak geconfronteerd met ‘sporen van menselijke beschaving’, in het bijzonder waar deze zich ophopen aan omgeknaagde boomstronken.

Op de Facebookpagina ‘Water is Le(u)ven’ worden geregeld foto’s en commentaar over hun vondsten geplaatst. Naast hun directe actie op het water willen ze aandacht vragen voor propere waterlopen en meer algemeen voor een gezond watersysteem in de Leuvense regio.

De voorzitter van JCI Leuven vzw, Carl Vanormelingen, is extreem trots op de Leuvense Jaycees die zich hebben ingezet: “Na maanden intensief voorbereiden, de actie bedenken, overleg met de stad Leuven en de Dijlejutters, is het de groep, onder leiding van de gedreven commissiedirecteur Tom Boermans, gelukt om deze prachtige actie op te zetten. Op naar een volgende succesvolle river cleanup. Een testament naar de dynamiek die onze Leuvenaren kunnen tonen!”

Details
Location: Leuven
Surface Area:
Year: 2021
Value:
Categories: Gemeenschap,