fbpx

Lid worden?

Ontdek waarom het zo interessant én plezant is bij JCI Leuven

JCI Leuven: What's in it for me?

jci leuven

lid worden: mensen ontmoeten

JCI Leuven is een actieve afdeling met een vijventwintig tal leden. De mengelmoes van persoonlijkheden maakt ons een sterk team. Geen kliekjes, gewoon samenwerken aan positieve verandering.

Lid worden: jezelf ontwikkelen

JCI-leden werken aan hun persoonlijke ontplooing door actief te zijn in commissies en verantwoordelijkhedi te nemen. Ons motto is "learning by doing". JCI Leuven biedt bovendien een uitgebreid en hoogstaand vormignsprogramma aan.

Lid worden: projecten organiseren

De belangrijkste pijler is onze commissiewerking: lanceer een idee, verzamel een team, een budget en let's go!

JCI Leuven is een lokale afdeling van JCI Belgium, een op lidmaatschap gebaseerde non-profit organisatie. We maken deel uit van een wereldwijd netwerk van meer dan 200.000 jongeren tussen 18 en 40 jaar in meer dan 100 landen. JCI Bestaat al meer dan 100 jaar en is een gevestigde waarde in vele landen. JCI Leuven bestaat uit een vijventwintigtal leden.

Iedere JCI afdeling organiseert in de eigen regio projecten met een maatschappelijke en/of zakelijke insteek. We werken samen aan straffe businessprojecten, interessante vormingen, gemeenschapsprojecten en internationale congressen. Bij JCI Leuven zijn er verschillende commissies die een project van A tot Z neerzetten.

De winst van een project kan mits toestemming van de Raad van Bestuur zijn winst doorsluizen.

JCI Leuven is een gevarieerde mix van doeners en durvers tussen 18 en 40 jaar. De leden zijn stuk voor stuk professionals die van uitdagingen houden, die nieuwe skills willen ontwikkelen en hun netwerk willen doen groeien. Bij JCI vindt iedereen zijn ding. Er zijn creatievelingen die zich helemaal kunnen verliezen in de details van een project. Er zijn hands-on, praktisch ingestelde mensen die graag het overzicht houden bij projecten. Er zijn rekentalenten die de financiële taken op zich nemen. Er zijn extraverte types die graag spreken voor een groep. En er zijn mensen die graag hun leiderschapstalenten verder ontwikkelen. Zoals je ziet, bij JCI is er voor ieder wat wils. En dat allemaal terwijl je veel plezier maakt en een vriendenkring opbouwt!

Minstens 6 maanden kandidaat-lid,

En, als specifieke voorwaarden :

  • Bijwonen van 6 ledenvergaderingen
  • Volgen van de Wegwijs training van JCI Vlaanderen die meer uitlegt geeft over de talloze mogelijkheden binnen JCI en waarbij je andere kandidaat-leden kan leren kennen uit andere afdelingen
  • Volgen van minstens 1 andere JCI vorming
  • Actief deelnemen aan een commissie / project
  • Deelnemen aan minstens 1 activiteit van een andere lokale afdeling (JCI Brussel, JCI Lier,…)
  • Deelnemen aan 1 congres

Het lidmaatschap eindigt in het jaar dat je 40 wordt, behalve voor de senatoren die lid voor het leven zijn.

De leden van JCI Leuven verzamelen maandelijks op de eerste vrijdag van de maand in hartje Leuven. In een gemoedelijke en gezellige sfeer bespreken we er aankomende activiteiten, plannen we nieuwe zaken en praten we na tijdens onze bartime.

We zetten, op initiatief van een lid die met een eigen idee komt, of op vraag van de stad of een andere organisatie, een commissie op rond een projectidee. Leden met interesse in het project, dat een zakelijke of maatschappelijke impact kan hebben, sluiten zich aan bij de commissie en zetten het idee om in realiteit. Een leuk en leerrijk proces, met veel voldoening achteraf… Een perfecte illustratie van ons motto “learning by doing”! We houden er ook van om tijdens onze “funactiviteiten” samen er op uit te trekken, al dan niet over de landsgrenzen heen. Een stapje in de wereld zetten, of net ergens heel laagdrempelig ons steentje gaan bijdragen. Geloof ons, met JCI kom je al eens ergens!

JCI kan je niet vergelijken met traditionele business- of serviceclubs, omdat wij in staat zijn onze leden een oneindig brede waaier van projecten, activiteiten en mogelijkheden aan te bieden, gebaseerd op 4 pijlers: business, vorming, internationalisme en gemeenschap. Het ‘business’ deel van onze werking draait om zakelijke vorming, ondernemerschap en het actief uitbouwen van jouw professionele netwerk. Vorming betekent dat JCI jou helpt om te groeien door een sterk aanbod aan eigen, kwalitatieve trainingen, aangevuld met opleidingen door externe experts. De pijler internationalisme behelst alle activiteiten buiten de eigen afdeling, zoals samenwerken binnen districten, twinning met zusterafdelingen, reizen en congressen. JCI gaat ook over impact realiseren en dat komt in de pijler ‘gemeenschap’ het sterkst naar voren: een positieve verandering teweegbrengen.

Naast de voordelen van lid te zijn zelf kom je als (kandidaat) lid ook in aanmerking voor een aantal terugbetalingen. Deze zijn gebaseerd op klemtonen die JCI Leuven wil leggen

  • Vormingen
  • Congressen
  • Deelname aan (externe) activiteiten

Concreet houdt dit in dat je 50% van de kostprijs van een vorming kan terugkrijgen op het einde van het werkingsjaar. Besluit je een vorming te volgen die langer dan één dag duurt? Dan krijg je van ons 75 euro terug voor een training met 1 overnachting, 100 euro voor een training met 2 overnachtingen en 125 euro voor een training met 3 overnachtingen (bvb. Flanders Academy). Neem je deel aan een congres, dan kan je afhankelijk van het type congres (Vlaams, Nationaal, Europees, Wereld) tot 500 euro terugkrijgen op het einde van het werkjaar! In andere woorden: je haalt je jaarlijks lidgeld er dubbel en dik uit!

Spreekt dit je allemaal wel aan? Neem dan zeker contact op met onze ledenbegeleider. Dat kan ook via het contactformulier onderaan. Onze ledenbegeleider zal zo snel mogelijk contact met je opnemen en je uitnodigen voor een eerste Algemene Vergadering (AV°. Voorafgaand aan de vergadering krijg je meer tekst en uitleg over onze geweldige organisatie en kijken we hoe we elkaars verwachtingen kunnen invullen.

Bevalt die eerste keer, dan zien we je ongetwijfeld op een tweede Algemene Vergadering (AV) terug, waar je een peter/meter krijgt toegewezen. Hij/zij is er om al je vragen te beantwoorden, jouw integratie in de groep te vergemakkelijken en gewoon een allround vertrouwenspersoon te zijn. Hierna ben je officieel “kandidaat-lid”! Proficiat! Om officieel “gepind” te worden moet je nog een aantal stappen doorlopen, maar met de hulp van je meter/peter wordt dat ongetwijfeld een eitje!

Waarom JCI Leuven?

Benieuwd of JCI Leuven iets voor jou is? Bezorg ons je contactgegevens en kom de sfeer opsnuiven. We nodigen je graag uit op één van onze maandelijkse vergaderingen.

jci leuven

Laatste nieuws

Kajakken voor een afvalvrij Leuven 03 okt, 2021

‘Leuven River Upcycling’ combineert sport met hergebruik van afval Vandaag hebben we samen met de Leuvense kajakclub KSKCL en Dijlejutters in de maakleerplek in

11 aug, 2021

Propellor headliner op Open Vormingsdag Op 9 oktober 2021 organiseert JCI Leuven de Open Vormingsdag. Een dag vol workshops, trainingen en nieuwe inzichten. Onze

25 feb, 2021

. Hoe kom je er toe een oud graanschip dat je op Kapaza vindt, om te bouwen tot een heus trainingscentrum waar teams inspirerende

12 feb, 2021

Honk: Enkele leden van JCI Leuven haalden 3.000 euro op ten voordele van de Leuvense vzw HONK. Een woon- en zorgproject voor jongeren met

Copyright © 2022 - Ontworpen door Carl Vanormelingen. Alle rechten voorbehouden.