Open Vormingsdag 2021

Op zaterdag 9 oktober organiseerde JCI Leuven de Open Vormingsdag 2021 in onze mooie universiteitsstad Leuven. Tijdens deze Open Vormingsdag konden leden en kandidaat-leden van alle Vlaamse lokale afdelingen aan allerhande trainingen, vormingen en funactiviteiten deelnemen in de Romaanse Poort en in de lokalen van de bibliotheek van Leuven. Naast de dagtrainingen waren er ook verschillende trainingen in de voormiddag- en in de namiddag voorzien. Onze partner Propellor was de headliner en stelde hun expertise ter beschikking tijdens de trainingen ‘SOS Project’ en de vorming ‘Agile Projectwerking’.

Dagtrainingen (10.00 uur - 17.00 uur)

Agile projectwerking

Insights Discovery

De training ‘Insights Discovery’ is een kleurenmodel, dat in combinatie met een persoonlijk profiel mensen meer inzicht geeft in zichzelf en anderen. Een sterke basis voor effectieve samenwerking en optimaal functioneren. Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich. De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De kleuren verwijzen naar gedragsvoorkeuren die bepalen hoe je reageert, denkt en handelt. Noem het: je meest natuurlijke zelf. De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

Onderhandelen 3.0

Bij sommigen zit het ‘in hun bloed’. Anderen zijn ‘te verlegen’. Of zo wordt dat toch gezegd. Sommige mensen beschikken inderdaad over de nodige vaardigheden of het zelfvertrouwen om hun mening door te drukken en hun zin te krijgen. Maar eigenlijk kan iedereen dat. Het is een kwestie van tijd en oefenen. Tijdens de dagtraining ‘Onderhandelen 3.0” leer je een gouden uitweg leren vinden via de techniek van het Win-Win onderhandelen. Er komen ook tactieken aan bod van het positioneel onderhandelen (het afdingen) en er is ruimte voorzien voor een aantal dirty tricks.

Change management

Change management of veranderingsmanagement houdt het begeleiden en ondersteunen in, van bedrijven bij het creëren van een nieuwe, innovatieve aanpak. Het biedt bedrijven en medewerkers handvaten om aan de slag te gaan met nieuwe werkprocessen of strategieën.

Voormiddag programma (trainingen)

Overtuigen en beïnvloeden

In de opleiding ‘Overtuigen en beïnvloeden’ ontdek je hoe je anderen beter en sneller kan overtuigen van jouw ideeën. Zo haal je meer resultaat uit je voorbereidende denkwerk. En engageer je iedereen die je nodig hebt om jouw plannen te realiseren. Je leert overtuigen met impact en zonder dwang. Dat doet je door expliciet aan te sluiten bij de noden en verwachtingen van anderen. Je ontdekt hoe je meer bereikt door niet te snel te gaan. Je leert stapsgewijs werken, waardoor je anderen sneller en effectiever meeneemt in jouw verhaal.

SOS project

In de training SOS project (in samenwerking met onze sponsor Propellor) vind je aan de hand van een kaartspel van dit kaartspel pragmatische en relevante oplossingen voor je projectproblemen. Oplossingen en ideeën die zichzelf al bewezen hebben in de praktijk en waar je zelf misschien nog niet aan dacht. Loop je in een project ook soms tegen problemen aan waar je niet meteen een oplossing voor vindt? Of vind je het moeilijk om de vinger te leggen op wat er nu echt schort? Zou het dan niet handig zijn om even beroep te kunnen doen op een projectcoach die je helpt uit het slop te geraken? Vanaf nu ben je zélf die projectcoach!

Wereldhandelsspel

Het Wereldhandelsspel (WHS) is een Management Game voor bedrijven en verenigingen en werd ontwikkeld door het Institute of Social Studies te Den Haag onder toezicht van prof.dr. J. Tinbergen. Het is een spel voor circa 24 tot 48 deelnemers, waarin de wereldhandel tussen twaalf landen in drie tot vijf rondes (vergelijkbaar met drie tot vijf jaren) wordt gesimuleerd met alle facetten daarvan, zoals onderhandelen, kartelvorming, bankroet gaan, spanning en sensatie. Een spel waarin de deelnemers voor even in de schoenen stappen van wereldleiders.

Door te handelen, investeren, onderhandelen en ruilen probeert elk land uiteindelijk een optimaal resultaat te boeken voor de eigen handel. Door toenemende tijdsdruk en invloeden van buitenaf wordt het spel steeds spannender. Het Wereldhandelsspel staat garant voor een paar uur teamspirit, handelsgeest, relatiemanagement, politiek bedrijven, profilering, personal branding maar bovenal fun!

Wereldhandelsspel

Tijdens de training ‘flipchart magic’  leer je werken met visuele communicatie aan de hand van een flipchart.

Namiddagprogramma (trainingen, activiteiten)

Kmo branding

Tijdens de training kmo branding neemt merkstrateeg Stef Verbeeck je mee langs de mechanismen van de consumentenpsychologie en toont hij hoe u met een beperkt budget een solide merkpositionering kan realiseren.

Wandeling universiteitsstad leuven

Tijdens de training kmo branding neemt merkstrateeg Stef Verbeeck je mee langs de mechanismen van de consumentenpsychologie en toont hij hoe u met een beperkt budget een solide merkpositionering kan realiseren.

Met dank aan onze trotse partners

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email