Vlaams-Brabantse Jonge ondernemer 2014: IcoMetrix

Vlaams Brabantse Jonge Ondernemer 2014: IcoMetrix

Op donderdag 13 maart vond de uitreiking van de Award Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer 2014 plaats in Leuven. Dirk Loeckx en Wim Van Hecke van IcoMetrix, een spin-off van de universiteit gespecialiseerd in slimme beeldverwerking voor medische doeleinden, werden bekroond met de hoofdprijs.

Sinds de oprichting (2011) is IcoMetrix zeer snel gegroeid dankzij hun unieke software en expertise om de analyse van hersenscans te verbeteren. Hun exclusieve technologie berekent onder andere hersenvolumes, een meting die van groot belang is voor verschillende hersenaandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer en Multiple Sclerosis.

Dirk Loeckx en Wim Van Hecke  haalden het van de drie andere genomineerden: Bart Houben & Pieter Jelle De Brue van Statik, Ismaël Ben-Al-Lal & Pieter Vangeel van Futech, en Wim Ballieu  van Balls & Glory.

De Award Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer wil elk jaar een erkenning geven aan een individu die op een uitzonderlijke wijze getuigt van duurzaam ondernemen en zich bovendien weet te toetsen aan de basiswaarden van JCI, Junior Chamber International: individu, gemeenschap, internationalisme en business.

Aangezien de Vlaams-Brabantse JCI-onderscheiding ook als voorronde van de JCI Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar fungeert, zullen Dirk Loeckx en Wim Van Hecke het op 21 mei 2014 opnemen tegen de laureaten van de andere provinciale voorrondes.

De Vlaams-Brabantse Jonge Ondernemer is een realisatie van JCI Vlaams-Brabant, dat 5 afdelingen groepeert waaronder ook JCI Leuven. 

LEAVE A REPLYYour email address will not be published. Required fields are marked *Your Name