World Cleanup Day 2019 JCI Leuven

JCI Leuven neemt deel aan World Cleanup Day 2019

JCI Leuven neemt deel aan de World Cleanup Day 2019

Op 21 september nemen verschillende JCI-afdelingen deel aan de grootste wereldwijde burgeractie van dit moment. Het doel? Onze planeet proper maken!

Afval. Er is geen ontkomen aan. Al in 1973 werd het afvalprobleem een centraal thema in “De Kat”, een tv-serie van de toenmalige BRT. Nog steeds vormt afval een probleem. Een cijfer uit 2017 toont aan dat er in België 65 miljoen ton afval werd geproduceerd. Dit is maar liefst 5838 kg per inwoner! Helaas belandt nog steeds een deel hiervan op straat, in struiken, rivieren en zeeën.

De World Cleanup Day heeft de ambitie om hier iets aan te doen. Als grootste burgerinitiatief ter wereld mobiliseerde het vorig jaar maar liefst 37 miljoen mensen in 165 verschillende landen en zamelde het meer dan 10.000 ton afval in. Heel de dag werkten vrijwilligers wereldwijd aan bewustmaking over de impact van afval op ons milieu. Een wereldprimeur! Dit jaar wil men 5% van de wereldbevolking mobiliseren. Leuven gaat hierin niet achterblijven!

Op 21 september slaan de burgers van Leuven de handen in elkaar om ook hun stad proper te houden. Interesse? Kom dan naar één van de inzamelpunten of naar de informatiestand waar kinderen de impact van afval kunnen leren kennen. Als opwarming ben je ook ’s ochtends alvast welkom voor een kano-actie op de Dijle. Doe je mee? Alle informatie op onze Facebook evenementpagina.

Het initiatief voor deze Leuvense editie wordt genomen door JCI Leuven in samenwerking met het outdoor bedrijf The Shelter. Voor meer informatie over de World Cleanup Day in België kan je terecht op de website van World Cleanup Day Belgium of op hun Facebook-pagina

LEAVE A REPLYYour email address will not be published. Required fields are marked *Your Name