JCI Vlaams Congres 2017

JCI Vlaams Congres 2017: impressie ‘first timer’

JCI Vlaams Congres 2017: impressie van een first timer


Dat het Vlaams Congres een onvergetelijke ervaring zou zijn, had ik de voorbije maanden talrijke keren mogen horen. Ik besloot dan ook om het erop te wagen en deel te nemen, ook al was ik nog maar enkele maanden bij JCI. Het programma sprak me erg aan en ik wist niet goed wat te kiezen tussen het enorme aanbod aan workshops en activiteiten: een bedrijfsbezoek aan piano’s Maene, een historische stadswandeling door het voor mij onbekende Tielt, een lezing van self-made man Cracco,… allemaal erg aanlokkelijk.

Ik besloot om me in te schrijven voor de cursus EHBO en de workshop Mindful Leadership, gegeven door ITAM. Dankzij het Vlaams Congres weet ik nu dus eindelijk wat ik moet doen wanneer iemand een hartstilstand krijgt (die eerste minuten zijn immers zo cruciaal!), en hoe ik mindful door het leven kan gaan, zowel op het werk als privé.

Naast deze leerrijke activiteiten was er ook veel tijd om te netwerken en plezier te maken. Het begon vrijdagavond al op de GAP (Getting Acquainted Party), waar ik enerzijds oude bekenden zag met wie ik in Leuven nog een vorming had gevolgd, en anderzijds meteen een hele hoop voor mij nieuwe JCI-mensen leerde kennen van overal in Vlaanderen. Op zaterdagavond werd het feestje compleet met een schitterende awardshow, een superlekker gastronomisch dinner, een stand-up comedian om u tegen te zeggen en een plezant galafeestje.

JCI Tielt heeft dat enorm goed voor elkaar gekregen. Ik ben echt blij dat ik deze ervaring heb mogen meemaken en ik heb de smaak te pakken… Ik kijk al uit naar het volgende Vlaams of Nationaal congres!

Maaike Van Eeckhoutte

LEAVE A REPLYYour email address will not be published. Required fields are marked *Your Name