Personal Dynamics 2015

Personal Dynamics 2015: verslag

 

“Weet je het heel zeker? – Ja, ik dacht van wel, ‘t is te zeggen …” Klinkt dit bekend in de oren als je over de volgende stappen in je leven nadenkt? Mis dan zeker de volgende editie van deze training niet! Hier volgt mijn wedervaren.

“De Personal Dynamics moet je echt eens doen. Ik kan je er niet te veel over vertellen, maar het is echt geweldig!” Dit hadden verschillende mensen reeds aan mij gezegd, dus toen ik zag dat JCI Brugge het in de lente organiseerde, heb ik me meteen ingeschreven. En dan … niks – Typisch JCI  Tot een week op voorhand: plotseling viel er huiswerk in de bus. Schrijf eens je levensdoelen op. Tja, het is toch even heel anders wanneer je het echt moet opschrijven! “Een andere job!” Ja, maar welke? “Een wereldreis!” Ja, maar met wie? “Een betere work/life balance!” Ja, maar wat houdt dat voor u specifiek in? Zo begonnen we met dertienen aan dit weekend.

De locatie was trouwens prachtig. De stiltehoeve “Metanoia” midden tussen de weien, volledig gerestaureerd en op-en-top in orde. Hier kon je echt tot rust komen en herbronnen. Overal lag zware parket, de muren waren met leem bezet, er was een open haard, een gezellig salon, … En bovendien zat het weer mee! Dit kwam tijdens de buitenactiviteiten goed van pas. Ook het vegetarisch eten kon iedereen bekoren. (Al verlangden sommigen wel naar een BBQ op zondagmiddag.)

Op zoek gaan naar je levensdoelen en tools aangereikt krijgen om die ook concreet en effectief, stap voor stap, te behalen. Een enorm intens weekend. Zo kan je de “PD” het best omschrijven.

Om je er helemaal in mee te zuigen wordt de planning ook wel bewust zeer strak gevolgd. Je maakt zoveel mee dat het weekend voorbij vliegt. De eerste avond krijg je trouwens al meteen een opdracht mee om tegen de volgende ochtend uitgevoerd te hebben! Dat is onbewust al een eerste test om te zien of je klaar bent voor de volgende stappen. Durf jij het aan te doen wat nodig is?

Doorheen het weekend moet je regelmatig voor heel de groep jouw levensdoel vertellen zoals je het op dat moment zou formuleren. Telkens wordt het meer verfijnd en krijg je feedback van de mede-PDs en de coaches. Dit gaat net zolang door totdat je op zondagmiddag kunt zeggen: “en dít is nu de eerste stap dit ik ga zetten!”

Maar als je dan weet dat de coaches aanraden om in de eerste 3 weken geen drastische beslissingen te nemen, dan besef je ook dat het behoorlijk emotioneel kan zijn op zo’n weekend. Confronterend. Je komt jezelf tegen. Maar dat is ook de bedoeling: beseffen dat er voor gevochten zal moeten worden, maar dat jouw doel het waard is. Dat je het zelf waard bent!

Tenslotte nog dit: elke PD heeft een themalied. Bij ons was dit “This Is My Life” van Shirley Bassey. Zoek zeker de tekst hiervan eens op, en je zult meteen begrijpen waarom de coaches dit uitkozen.

Bedankt aan de coaches/trainers Wouter Danckaert, Erika De Ketelaere en Jenny Janssens en aan Brecht Fevery van JCI Brugge om er een onvergetelijk weekend van te maken.

David Van de Voorde

LEAVE A REPLYYour email address will not be published. Required fields are marked *Your Name