Business Night juni 2014

Business Night over social media communicatie


Als vereniging van jonge ondernemende mensen organiseerde JCI Leuven op 19 juni een eerste Business Nights. De avond was een laagdrempelig netwerkevent met interessante sprekers waar vele interessante contacten werden gelegd. De ontvangst met bubbels in het mooie pand van immokantoor Eckelmans in de Parijsstraat was hartelijk en ook de presentatie over hun vastgoedverhaal werd gesmaakt.

Als sprekers was er een topduo van twee broers met een neus voor marketing en communicatie:Michael Verbeeck en Stef Verbeeck. Michael leidde ons rond in de wereld van de sociale media voor bedrijven en bracht de deelnemers met zijn boeiende uiteenzetting enkele leerrijke inzichten bij over de voor- en nadelen van social communication en vooral over hoe je hiermee als bedrijf het beste aan de slag gaat.

Stef gooide het over de interactieve/humoristische boeg en verbaasde zijn publiek met zijn verrassende kijk op hoe consumenten aankoopbeslissingen nemen. Hij had het over “Perceptiemarketing” en hoe bedrijven hun klanten kunnen verleiden om bepaalde keuzes te maken. Zijn nieuwe boek hierover zal rond de boekenbeurs verkrijgbaar zijn. Kortom, het was een erg leerrijke en inspirerende avond met ideale netwerkmogelijkheden die alvast hoge verwachtingen creëert voor het volgende event.

Enkele impressies van deelnemers

“Op donderdag 19 juni nam ik deel aan mijn allereerste JCI event te Leuven. Na een warm onthaal & introductie startte de 1ste JCI Business Night. De broers Verbeeck dompelden mij – elk vanuit hun eigen insteek – onder in het hedendaagse marketinggebeuren. Een inspirerende avond die nog lang blijft nazinderen.”

– Yves Frateur, Community Manager at The Hotel Brussels

“Een boeiende avond gehad waarbij ik een betere kijk heb gekregen op social media, marketing tools en strategieën.” Veel dank voor de sprekers Michaël Verbeeck en Stef Verbeeck : jullie zin en enthousiasme voor ondernemen en kunst om jullie vaktaal op een eenvoudige manier over te brengen, was “top” en werkte heel inspirerend.”

– Katrien Danneels, werkzaam in de farmaceutische sector

“Ik werd op de Business Nights hartelijk ontvangen op een mooie locatie met een glaasje bubbels en al gauw werd ik opgenomen in een praatgroepje. Tien minuutjes later sneden de vlotte sprekers hun topics aan in een gemoedelijke sfeer. De sessies vlogen voorbij! Ze mochten gerust nog wat langer geduurd hebben, want de broers Verbeeck hadden duidelijk veel vragen losgemaakt bij het publiek. Gelukkig was er de receptie om nog een rondje verder te discussiëren! Gaande weg leerde ik zo nog enkele interessante mensen kennen en werd me duidelijk waar JCI voor stond. Interessant! Ik houd alvast de volgende activiteiten in’t oog!”

– Johan Duré, zaakvoerder JBDI – Business Intelligence

Noteer alvast volgende Business Night die plaatsvindt op dinsdagavond 14 oktober 2014 in wijnbar Convento te Leuven.

LEAVE A REPLYYour email address will not be published. Required fields are marked *Your Name