Awardshow voor Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar gaat coronaproof door

Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar: awardshow gaat coronaproof door 

De editie van 2020 werd door COVID-19 geschrapt. Maar omdat uitstel geen afstel mag zijn, kiest de organisatie van de Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar ervoor om de award dit jaar toch uit te reiken. Coronaproof weliswaar, maar daarom niet minder spannend. “De ondernemers gaan er in deze moeilijke tijden ook voor, dan vinden we dat we er alles aan moeten doen om hen extra te steunen en in de verf te zetten door onze jaarlijkse award uit te reiken”, klinkt het bij organisator Simon Meurs.

“Geen spetterend live event, wel een grave online versie”
 

Al voor de zestiende keer zal de Vlaamse tak van de vzw Junior Chamber International (JCI) op 20 mei de Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar kiezen. Een ondernemer met een verhaal, iemand die weet te inspireren, die de ups and downs van het ondernemersbestaan met glans en elegantie doorstaat. De verschillende Vlaamse provincies schuiven hun kandidaat naar voren, nadien selecteert de jury uit die groep een winnaar.

Voor de juryleden was dat in 2019 Bart Van Acker van Quality by Design. “Zijn enthousiasme en passie voor wat hij doet, heeft iedereen toen kunnen overtuigen”, herinnert Meurs zich. “De manier waarop hij er stond en zijn ervaringen deelde tijdens de liveshow, was een inspiratie voor veel jonge ondernemers.”

Week van de Vlaamse Jonge Ondernemer

 

Voor deze editie geen spetterend live event op 20 mei 2021, maar wel een “grave online-versie”, volgens Meurs. “We maken er ineens een Week van de Vlaamse Jonge Ondernemer van. Want waarom ook niet, na zo’n moeilijk jaar?”. Van zaterdag tot woensdag zal de organisatie op de online kanalen van JCI Vlaanderen elke dag een video plaatsen over één van de laureaten. Op donderdag 20 mei lanceren ze dan de video waarin de winnaar wordt bekendgemaakt. “Met een beetje geluk kunnen we de award persoonlijk afgeven aan de winnaar, maar we houden ons uiteraard aan de coronaregels die dan zullen gelden”, zegt Meurs.

Inspireren en stimuleren

 

De organisatie – Meurs, Isabelle Bouckaert en Anne Van de Rostyne – hadden zich deze zestiende editie anders voorgesteld, maar nog eens een jaar uitstellen, dat zagen ze niet zitten. “Het hele doel van de Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar is om jonge ondernemers te inspireren en hen een platform te geven”, legt Meurs uit.

De award is voor de laureaten een manier om te tonen wat ze doen en wat ze al bereikt hebben. Voor ondernemers die pas begonnen zijn, is het dan weer een stimulans. Iets waar ze kunnen naar streven. “Of iets waarvan ze kunnen zeggen: ‘waar die winnaar staat, wil ik ooit ook staan’”, vult Meurs aan. “Die bron van inspiratie moeten we ook in coronatijden blijven zijn. Na een jaar vol uitdagingen en struikelblokken door COVID-19, waarin ondernemers keihard hun best hebben gedaan, konden wij als organisatie niet achterblijven. Het zal dan wel online zijn, maar daarom niet minder spannend!”

LEAVE A REPLYYour email address will not be published. Required fields are marked *Your Name