JCI Leuven haalt 3.000 euro op voor vzw Honk

JCI Leuven haalt 3.000 euro ten voordele van vzw Honk

JCI Leuven haalt 3.000 euro op voor woon- en zorgproject Honk vzw

In de eindejaarsperiode organiseerden enkele leden een actie ten voordele van de Leuvense vzw HONK, een woon- en zorgproject voor jongeren met een beperking. Ze spraken hun netwerk aan en verkochten kratten champagne bij lokale JCI-afdelingen en contacten over heel Vlaanderen.

Alweer stapje dichter bij nieuw huis op Hertogensite


Na een geslaagde eerste editie van ons sociaal project in 2020, waarbij JCI Leuven een actie opzette om de vzw Kishor Nagar te ondersteunen, kozen we dit werkingsjaar om HONK vzw een hart onder de riem te steken”, aldus projectvoorzitter Charlotte HaslingerHONK is een lokaal initiatief dat 13 twintigers met een beperking een warme thuis biedt en de mogelijkheid geeft om onder begeleiding een eigen leven op te bouwen en maximaal te functioneren in de samenleving.

Net om die reden lag HONK onze leden meteen nauw aan het hart: de vzw geeft de jongeren een zinvolle dagbesteding en de kans om zichzelf te ontplooien, in een omgeving die vertrouwd en inspirerend is voor hen. Dit past perfect binnen de waarden van JCI, waarin we sterk inzetten op het creëren van maatschappelijke impact en om jonge mensen groeikansen aan te bieden.

Een huis, een thuis, een toekomst!


Momenteel verblijven de dertien jongeren van HONK overdag in een kleinere woning in de Noormannenstraat te Leuven, maar dit jaar wordt er een eerste steen gelegd aan een nieuw huis op de Hertogensite in het centrum van de stad. Om deze ambitie te realiseren kan HONK vandaag nog alle steun gebruiken.

Het voorbije jaar waren we erg verheugd om te zien welke creatieve initiatieven particulieren, bedrijven en verenigingen namen om ons project een handje toe te steken, ondanks de moeilijkere omstandigheden tijdens de pandemie. Beetje bij beetje komen we zo dichter om de droom van onze jongeren waar te maken

Berichtgeving in de lokale pers over Honk


Made in Vlaams-Brabant
Het Laatste Nieuws regionieuws

JCI Leuven haalt 3.000 euro op voor vzw Honk

LEAVE A REPLYYour email address will not be published. Required fields are marked *Your Name